Fietsknooppunten

Image
personne roulant à vélo sur une route de campagne
Texte

Fietsen langs knooppunten is binnenkort ook mogelijk in de provincie Luxemburg.

Momenteel is de bewegwijzering van het netwerk volop aan de gang zodat het in heel de provincie mogelijk wordt om ontspannen te fietsen, zonder kaart en zonder kopzorgen.
 

Het eerste fietsnetwerk in de provincie werd opgericht door Le Pays de Famenne. Het werd gevolgd door het Parc Naturel des Deux Ourthes (PNDO) in de gemeenten Tenneville, Sainte-Ode, Gouvy, Houffalize, La Roche-en-Ardenne en Bertogne.

Een van de voordelen van het knooppuntensysteem is dat het de RAVeL's (Réseau Autonome des Voies Lentes) met elkaar en met de spoorwegstations verbindt.
Het is de Provincie die de bewegwijzering nu verder uitbreidt over heel haar grondgebied en het netwerk laat aansluiten aan knooppunten in de aangrenzende provincies en buurlanden.

Een overzicht van het netwerk in aanbouw is hier te vinden.


Heeft u tijdens uw fietstocht een probleem ontmoet (ontbrekende bewegwijzering, beschadigde paal, onjuiste indicatie, enz.)?

Stuur dan een e-mail met nauwkeurige vermelding van de locatie (nummer van het knooppunt, GPS-coördinaten…) en het ondervonden probleem naar velo@province.luxembourg.be. We zullen het nodige doen om het zo snel mogelijk op te lossen !


In samenwerking met andere netwerken : 

Famenne à Vélo : www.famenne-a-velo.be / +32 (0)84 22 25 83

Parc naturel des deux Ourthes : www.pndo.be / +32 (0)61 21 04 00 

De toeristische diensten « Maisons du tourisme »

 

Noodnummers (24/7) 

 

Belgisch Luxemburg : www.luxembourg-belge.be/nl